Hozzávalók:
1/2 kg liszt
1 tojássárgája
2,5 - 3 dl tej
5 dkg élesztő
1 dl olaj
1 evőkanál kristálycukor
só
Túrókrém:
50 dkg túró
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
citromhéj
mazsola
A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De mindjárt nem teszem bele az összes tejet, mert attól függ milyen a liszt, mennyit vesz fel. Kidolgozom a tésztát. Akkor lesz jó a tészta, ha nem ragad a tál oldalához. Langyos helyen pihentetem ,kelesztem. Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtom, majd négyzetekre felvágom. Minden négyzetre teszek egy kanál túrókrémet, majd a négy sarkát megfogom és középen összecsípem. Olajjal kikent tepsire rakom szorosan egymás mellé, de a batyuk oldalát mindig előtte lekenem olajjal, hogy sütés közben ne ragadjanak össze. Hagyom még a tepsin kelni 20 percet, majd190 fokon kb fél órát sütöm.
A túrótöltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
1 dl tejben elmorzsolom az élesztőt és egy csipet cukorral hagyom, hogy beinduljon. Kb. 10-15 perc elég neki. A lisztet egy nagyobb tálba borítom, majd a közepébe mélyedést készíte...
Elkészítési idő:A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A tejszínt keverjük össze a tojássárgával, és a maradék cukorral...
Elkészítési idő:Az élesztő felfuttattam 2 dl tejben, amihez 2 ek. cukrot adtam. A vajat, hogy tudjak vele dolgozni langyosra olvasztottam. Ezután az összes hozzávalót egybedagasztottam. Mikor a d...
Elkészítési idő: