1 kg zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só
kapor
tejföl
tejszín
keményítőliszt
Zöldbabot felteszem főni hideg vízben, egy gerezd zúzott fokhagymával és egy kis fej egész vöröshagymával. Ízlés szerint sózom és kaprot apróra vágok bele. Ha roppanósra főtt, akkor elkeverek egy tejfölt és egy tejszínt kevés étkezési keményítővel, és ezzel behabarom, azaz sűrítem a főzeléket. Ha felforr, pici ecettel ízesítem. Hagymát kiveszem belőle és már lehet is tálalni.
Külön-külön megfőzzük a sóskát és a burgonyát. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk az olajat és tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 10 percA kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, me...
Elkészítési idő:1. Az kockára vágott krumplit felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk. 2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkev...
Elkészítési idő:Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd rátesszük a felaprított babokat, veganaturával ízesítjük. Használhatunk mirelit babot is. Rányomunk 5 gerezd fokhagymát, felön...
Elkészítési idő: 15 perc