1 kg zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só
kapor
tejföl
tejszín
keményítőliszt
Zöldbabot felteszem főni hideg vízben, egy gerezd zúzott fokhagymával és egy kis fej egész vöröshagymával. Ízlés szerint sózom és kaprot apróra vágok bele. Ha roppanósra főtt, akkor elkeverek egy tejfölt és egy tejszínt kevés étkezési keményítővel, és ezzel behabarom, azaz sűrítem a főzeléket. Ha felforr, pici ecettel ízesítem. Hagymát kiveszem belőle és már lehet is tálalni.
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...
Elkészítési idő: 15 p Nehézség: KönnyűA borsót átöblítjük, konyharuhán leszárítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a borsót és kevergetve 2-3 percig dinszteljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézhagyma+olaj--párolom+p.paprika+bab+víz+fűszer--puhára főzőm+krumpli+kolbász--ha kész besűrítem(tejfől+liszt)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű