menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma

kapor
tejföl
tejszín
keményítőliszt

Elkészítés:


Zöldbabot felteszem főni hideg vízben, egy gerezd zúzott fokhagymával és egy kis fej egész vöröshagymával. Ízlés szerint sózom és kaprot apróra vágok bele. Ha roppanósra főtt, akkor elkeverek egy tejfölt és egy tejszínt kevés étkezési keményítővel, és ezzel behabarom, azaz sűrítem a főzeléket. Ha felforr, pici ecettel ízesítem. Hagymát kiveszem belőle és már lehet is tálalni.

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Spenót
Spenót

A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-almás répapüré babáknak
Csirkés-almás répapüré babáknak

A répát és az almát megtisztítjuk és meghámozzuk. A csirkét felkockázzuk. A felkarikázott répát feltesszük főni, 5 perc után mellédobjuk a csirkét. Újabb 10 perc után mehet bele...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sóska mártás
Sóska mártás

A mirelit sóskát felolvasztom, megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel és sóval, borssal, cukorral izesítem Összeforralom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk