600 g csirkemell (filé)
3 nagy csipet só
3 csipet fehérbors (őrölt)
3 teáskanál metélőhagyma (snidling)
70 g gouda sajt
3 csapott mokkáskanál grill fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj
50 ml víz
A csirkemelleket hosszában bevágjuk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Kissé kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a felénk lévő oldalát. A másik oldalát nem kell, mert oda grillfűszer kerül.
A hússzeletek közepére teszünk egy-egy teáskanál apróra vágott snidlinget, és egy-egy darab sajtot.
A hús két oldalát kissé behajtjuk, majd feltekerjük és hústűvel rögzítjük.
Megszórjuk grillfűszerrel, majd bekenjük olíva olajjal.
Egy sütőzacskóba helyezzük a hústekercseket, majd öntünk alá egy kevés vizet. Akinek nincs otthon sütőzacskó, az sütheti alufóliával lefedett tepsiben is. Bekötjük a zacskó száját, majd egy ollóval 4-5 helyen picit megvágjuk, hogy majd a sütés közben távozni tudjon a gőz.
200 C fokon 35 percig sütjük.
Elkészítés: A darált kekszet tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumot, a megolvasztott vajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmostam, (pár szem epret félretettem) egy műanyag edénybe tettem. A banánt meghámoztam, beleszeleteltem az eper mellé, majd összeturmixoltam az egészet. Utána felöntötte...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű