600 g csirkemell (filé)
3 nagy csipet só
3 csipet fehérbors (őrölt)
3 teáskanál metélőhagyma (snidling)
70 g gouda sajt
3 csapott mokkáskanál grill fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj
50 ml víz
A csirkemelleket hosszában bevágjuk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Kissé kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a felénk lévő oldalát. A másik oldalát nem kell, mert oda grillfűszer kerül.
A hússzeletek közepére teszünk egy-egy teáskanál apróra vágott snidlinget, és egy-egy darab sajtot.
A hús két oldalát kissé behajtjuk, majd feltekerjük és hústűvel rögzítjük.
Megszórjuk grillfűszerrel, majd bekenjük olíva olajjal.
Egy sütőzacskóba helyezzük a hústekercseket, majd öntünk alá egy kevés vizet. Akinek nincs otthon sütőzacskó, az sütheti alufóliával lefedett tepsiben is. Bekötjük a zacskó száját, majd egy ollóval 4-5 helyen picit megvágjuk, hogy majd a sütés közben távozni tudjon a gőz.
200 C fokon 35 percig sütjük.
Egy kisebb forraloedenybe a vizet a fahéjjal es a szegfűszeggel forrald fel majd zard el esetlegesen tartsd melegen, Egy edénybe amibe a leves elkészül tedd bele a randomra összev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGyúrjuk, és azonnal felhasználhatjuk. 170 fokos sütőben nekem épp 8 perc alatt sültek meg az adagok, de nálunk most kicsi sütik készültek, szerintem 10 perc lesz a szintidő.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a cit...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes