1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
500 g sertés darált hús (sovány)
fűszerpaprika
feketebors (őrölt)
só
14 db gomba - csiperke/sampion
200 ml tejföl (20%-os)
50 g sajt - trappista (reszelt)
100 ml víz
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.
Felöntjük kevés kb. 1 dl vízzel, és további 10-15 percig főzzük.
Amíg fő a hús addig a gombafejeknek kiszedjük a tönkjét, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A gombákat megtöltjük a darált hússal.
A tetejére kb. 1 teáskanálnyi tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.
200 C fokos sütőbe tesszük, amíg szép piros lesz a sajt., ezzel el is készült a finom töltött gomba! ;)
A meggyet felteszem főni pont annyi vízzel, amennyi ellepi és 5-6 db szegfűszeggel. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tej 1/3-val elkevert pudingport, a fahéjt és a joghurtot. Végül me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkét rostokra merőlegesen vágjuk szeletekre 2. A vizet és kókusztejet öntsük egy fazékba, forraljuk fel. Amint forr, vegyük kisebbre a lángot. 3. Adjuk hozzá a galangalt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit fél liter vízzel és a cukorral főni tesszünk. Néhány pecr múlva a tejben elkevert pudingport beletesszük és besűrítjük. Hidegen tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz