Családireceptkönyv.hu

Édesnagyi sajtospogácsa


Írta:

Elk. idő: félóra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2x30 dkg liszt
2x15 dkg vaj (25+5 dkg)
2x15 dkg sajt

2x2 tojássárgája
1-1,5 dl tej
Fél élesztő

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval.
A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét lehet tojással kenni és sajttal szórni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS CSIGA
SAJTOS CSIGA

A lisztből és a többi hozzávalóból a felfuttatott élesztővel nem túl kemény kemény tésztát dagasztunk.Amikor duplájára kelt két cipóba osztjuk. Egyenként két téglalapot nyújtunk ,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Felhő pogácsa (Kálci)
Felhő pogácsa (Kálci)

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés szendvicstorta
Csirkés szendvicstorta

Egy tálban összekeverjük a paprikás-chilis sajtkrémet, a tejfölt, sót, borsot, a felkockázott paprikát, a lecsöpögtetett ananász konzervet és az uborkasalátát (uborkát). 8 db keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Mákos kréker
Mákos kréker

Fél cm vastagra nyújtjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk