2x30 dkg liszt
2x15 dkg vaj (25+5 dkg)
2x15 dkg sajt
Só
2x2 tojássárgája
1-1,5 dl tej
Fél élesztő
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval.
A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét lehet tojással kenni és sajttal szórni.
Bedagasztom a tésztát a hozzávalókkal,folpakkba csomagolom 1-2 órát hűtőben pihentetem. A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtom és egyszer hajtogatom. Kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtom,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA Ramat a sóval habosra keverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben a cukorral. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a tejföllel, a tojással és az olajjal összekeverjük és egy ruga...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztbe elmorzsoljuk a vajat majd bele tesszük a sót, sajtot. A tejbe elkeverjük a szódabikarbónát és hozzáöntjük. Összegyúrjuk majd lisztezett deszkán rádolgozunk és kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű