2x30 dkg liszt
2x15 dkg vaj (25+5 dkg)
2x15 dkg sajt
Só
2x2 tojássárgája
1-1,5 dl tej
Fél élesztő
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval.
A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét lehet tojással kenni és sajttal szórni.
A lisztet a szalakálival, sóval elkeverni, hozzámorzsolni a zsírt, a tejfölt, a fél tojást, összegyúrni. Az egészet fél centisre kinyújtani, derelyevágóval rudakra vágni, reszelt s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesRobotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát jó alaposan begyúrjuk, langyos helyen ruha alatt, vagy kelesztőtálban 1 óra hosszát kelesztjük, majd kb. 25 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk. A téglalap közepére hosszában...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, kacsazsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 190 fokra melegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű