2x30 dkg liszt
2x15 dkg vaj (25+5 dkg)
2x15 dkg sajt
Só
2x2 tojássárgája
1-1,5 dl tej
Fél élesztő
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval.
A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét lehet tojással kenni és sajttal szórni.
A lisztből és a többi hozzávalóból a felfuttatott élesztővel nem túl kemény kemény tésztát dagasztunk.Amikor duplájára kelt két cipóba osztjuk. Egyenként két téglalapot nyújtunk ,m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a paprikás-chilis sajtkrémet, a tejfölt, sót, borsot, a felkockázott paprikát, a lecsöpögtetett ananász konzervet és az uborkasalátát (uborkát). 8 db keny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél cm vastagra nyújtjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű