menu

Családireceptkönyv.hu

Édesnagyi sajtospogácsa


Írta:

Elk. idő: félóra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2x30 dkg liszt
2x15 dkg vaj (25+5 dkg)
2x15 dkg sajt

2x2 tojássárgája
1-1,5 dl tej
Fél élesztő

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval.
A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét lehet tojással kenni és sajttal szórni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos muffin
Sajtos muffin

Az alapanyagokat alapossan öszekevertem majd kivajazott és lisztezett muffin formába kanalaztam (ha van muffin papír nem kell kivajazni és kilisztezni) a tetejét meg lehet szórni r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás papucs
Sonkás papucs

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a Ramát, a tojást, az ecetet, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük. A sonkát és a tojást a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stangli
Stangli

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, megkenjük tojással, sajttal és szezámmaggal megszórjuk. Hosszú vékony csíkokra vágjuk és sütőlemezen forró sütőben megsütjük. Gyorsan s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsos-sajtos buci
Húsos-sajtos buci

1. A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott margarint, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk