500 g fagyasztott franciasaláta alap
200 g alma
2 db főtt tojás
2 nagyobb csemege uborka
ALAP: 400 g tejföl, 1 tojássárgája, 1,5 ek. olaj, 1 ek. citromlé, 4 tk. porcukor, 1 ek majonéz, 2 tk. mustár, 1 kk. bors, 1 kk. só,
Sós vizet teszünk forrni, majd forrástól számítva 5-10 percig főzzük a fagyasztott zöldségeket.
A tojássárgáját simára keverjük az olajjal, majd fűszerezzük, felöntjük a tejföllel.
A tojásokat forrástól számítva 15 percig főzzük, lehűtjük, közben az almát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, ugyanígy az uborkát és a tojásokat is.
Alaposan összekeverjük és tálalásig hűtőszekrényben érleljük.
A tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét csíkokra vágjuk, és összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot ízlés szerinti arányban és mennyiségben összekeverjük. (Tudom, hogy utálod ezt a meghatározást, de így van :) ) Már kész is!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: KönnyűA keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgáját áttörjük és ugyanolyan mennyiségű meleg, főtt és burgonyával összekeverjük. Pici sóval, mustárral és tejföllel ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű