menu

Családireceptkönyv.hu

Keletlen pite


Írta:

Elk. idő: 10 perc+45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
30 dkg liszt
6 ek. porcukor
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás

Külön: 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


A lisztet egy kicsi edénybe kimérjük, elkeverjük benne a csipet sót.

Egy nagyobban a tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, közben váltakozva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet, de mindenképp csomómentes legyen.

Végül a tojásfehérjékből kemény habot verünk és a tejes masszába keverjük.

A tepsit megkenjük az olvasztott vaj felével, beleöntjük a masszát, majd a tetejére csurgatjuk a maradék olvasztott vajat. Előmelegített sütőben megsütjük.

Lekvárral és porcukorral tálaljuk. Az állaga a krémes krémjére hasonlít.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütési HŐFOK: 180°C
IDŐ: 45 perc
MÓD: alul-felül sütés
SZINT: 3.

Tepsi mérete: 20×32 cm

Keletlen pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Citromos csoda
Citromos csoda

A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját, és levét, jól összekeverjük. Majd a habtejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel bele for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Reszelt diós pite
Reszelt diós pite

tészta alkotóelemeit összegyúrjuk; a fele kész tésztát kinyútjuk és előre zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük. Megkenjük sárgabarack lekvárral és rákenjük a tölteléket. A mara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-gyümölcsös finom Püspökkenyér
Csokis-gyümölcsös finom Püspökkenyér

Keverjük össze a megszitált lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Moszkauer
Moszkauer

A magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk