1 l tej
30 dkg liszt
6 ek. porcukor
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
Külön: 5 dkg olvasztott vaj
A lisztet egy kicsi edénybe kimérjük, elkeverjük benne a csipet sót.
Egy nagyobban a tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, közben váltakozva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet, de mindenképp csomómentes legyen.
Végül a tojásfehérjékből kemény habot verünk és a tejes masszába keverjük.
A tepsit megkenjük az olvasztott vaj felével, beleöntjük a masszát, majd a tetejére csurgatjuk a maradék olvasztott vajat. Előmelegített sütőben megsütjük.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk. Az állaga a krémes krémjére hasonlít.
Sütési HŐFOK: 180°C
IDŐ: 45 perc
MÓD: alul-felül sütés
SZINT: 3.
Tepsi mérete: 20×32 cm
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Összedolgozzuk a Ramát, a tojást és a cukrot. Beleöntjük a tejet, jól elkeverjük, majd apránként szitálva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,...
Elkészítési idő:Aranysárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és 2 dl tejjel felengedve addig forraljuk amíg a karamell fel nem oldódott. 4 tojássárgát simára keverünk 10 dkg cukorral, egy csomag v...
Elkészítési idő:A krémhez robot géppel felverem a tejszínt,majd állni hagyom! A tejfölt a cukorral elkeverem,majd hozzáadom 1 citrom reszelt héját és levét. Amikor mindkettő krém kész van ,...
Elkészítési idő: