35 dkg darált háztartási keksz (vagy sütimorzsa)
5 ek. porcukor
6 dkg puha vaj
2 ek. kakaópor
1 dl forró tej
1 cs. vaníliás cukor
4 ek. sárgabaracklekvár
6 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
pár csepp Kingston rumaroma
+ pincés meggy
HEMPERGETÉSHEZ: 100 g kókuszreszelék
A tejet mikróba tesszük, felforraljuk, majd elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a többi alapanyaghoz adjuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ha a massza összeállt, egy teáskanálnyit a kezünkbe veszünk, golyókat formálunk, közepükbe meggyet teszünk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha nagyon ragadna gyúráskor a tészta, tehetünk bele még darált kekszet, ha nagyon száraz, akkor még tejet.
A tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. Kivajazott, magas szélű tepsibe öntjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle. Mindegyik cipót lisztezett gyúródeszkán, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket beleterítjük a tepsibe, erre jö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált háztartási kekszet elkevertem a kakaóporral. Egy nagy lábasban melegíteni kezdtem a tejet, hozzáadtam a vajat és a cukrot is, és állandóan kevergetve majdnem forrásig he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst die weiche Butter zusammen mit dem braunen Zucker und dem Vanilleextrakt in eine ausreichend große Rührschüssel geben, um alles mit dem Handrührgerät schaumig zu schlagen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű