35 dkg darált háztartási keksz (vagy sütimorzsa)
5 ek. porcukor
6 dkg puha vaj
2 ek. kakaópor
1 dl forró tej
1 cs. vaníliás cukor
4 ek. sárgabaracklekvár
6 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
pár csepp Kingston rumaroma
+ pincés meggy
HEMPERGETÉSHEZ: 100 g kókuszreszelék
A tejet mikróba tesszük, felforraljuk, majd elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a többi alapanyaghoz adjuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ha a massza összeállt, egy teáskanálnyit a kezünkbe veszünk, golyókat formálunk, közepükbe meggyet teszünk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha nagyon ragadna gyúráskor a tészta, tehetünk bele még darált kekszet, ha nagyon száraz, akkor még tejet.
A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a csipet sót egy edényben összekeverem. Egy másik edényben a kakaóport, a fahéjat, a 2 tojást és az 1 bögre forró vizet kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összegyúrjuk és hidegen pihentetjük. Sütőtököt, vagy sütöm, vagy főzöm a cukorral, míg elfő a leve.Hozzáadom a gyömbért és a fahéjat. A tejet cukorral felforra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű