menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós zserbó


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez

A kakaós laphoz
300 g liszt
160 g cukor
80 g vaj
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl

A világos laphoz
150 g liszt
80 g cukor
40 g vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez
750 g túró
100 g vaj
cukor ízlés szerint
2 tojás
reszelt citromhéj

sárgabaracklekvár

A tetejére
200 g fehér vagy étcsoki
2 evőkanál olaj

Elkészítés:




A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük.
A világos és a kakaós laphoz a hozzávalókat külön tálba mérjük. A tejföllel mindkettőből rugalmas, nyújtható tésztát gyúrunk.
A kakaós tésztát kettévesszük, ebből két lap kell.
Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
200 fokra melegített sütőben sütjük.
Ha kihűlt, tetszőleges színű, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.

Túrós zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes-diós sodrott kalács
Mézes-diós sodrott kalács

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, abban futtatjuk fel az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját, a cukrot, majd dagasztani kezdjük. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos mazsolás tekercs (nem kelt tésztás)
Citromos mazsolás tekercs (nem kelt tésztás)

1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Enyhén lisztezett felületen kb. 40x60 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Típus tészta
Típus tészta

A tojást a margarinnal, a cukorral és a baracklekvárral habosra keverjük (ha nem keverjük ki rendesen, nem jön fel). A kikevert masszához öntjük a tejet. Belemérjük a lisztet, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Almás krémes
Almás krémes

A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelün...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk