A tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 dl olaj, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 cs. sütőpor
A krémhez: fél liter tej, 2 cs. vaníliás pudingpor (főzéssel készítendő), 20-25 dkg +6 evőkanál cukor, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 4 dl Hulala / vagy tejszín
A 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Megsütjük.
Fél liter tej és 6 evőkanál cukor hozzáadásával elkészítjük a vaníliás pudingot. A margarint 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, végül belekeverjük a kihűlt pudingot is.
Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt piskótát. A tejszínből habot verünk, melyet a pudingos krém tetején egyenletesen elkenünk.
Tálaláskor kakaóporral, reszelt csokoládéval díszíthejük.
Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit. A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt. Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral. A tész...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesSzitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát gyúrhassunk.) Ezalatt vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük. Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz