30 dkg sima liszt,pici só,1 egész tojás,1 pohár tejföl,
Rátét:10 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
Kinyújtuk kb. 3mm vastagságúra majd felcsavarjuk és 18 darabra vágjuk fel. Minden darabkát külön vékonyra nyújtunk és forró olajban megsütjük. Porcukorral, különböző lekvárokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez 4 dl tejet beleöntünk egy lábasba a kristálycukorral, az 1 dl tejben simára/csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a cukros tejhez és a közepestől picit kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Így a hűtőben akár napokig is eláll a tészta és bármikor felhasználható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemény habbá verjük a piskótához a tojásfehérjét cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporos lisztet. Egy körülbelül 25×30 centis tepsibe öntjük és aranybarnára sütjük. Fe...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Közepes