1 nagy tepsi: 24 szelet (én a 20x 30 cm-es kis tepsiben szoktam csinálni: fél adagot)
Tészta:
5 tojás
200 g cukor
200 g liszt
100 ml olaj
100 ml viz
1 csomag sütöpor
1 nagy befőttes üvegnyi reszelt alma
Krém:
2 csomag vaniliás pudingpor
200 g cukor
fél liter tej
250 g ráma margarin
A tepsibe sütöpapirt teszek. Az almát lereszelem és kevés cukorral összekeverem, majd elegyengetem a tepsiben.
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral robotgéppel kikeverem. Majd bele az olaj + víz + liszt + sütöpor. A fehérjét külön kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a lisztes krémbe és ráöntöm az almára. Tüpróbáig sütöm (a fél adagos tészta kb. 20 perc alatt sül meg). Ha kész deszkára kiboritom, lehuzom az aljáról a papirt, majd visszacsusztatom a tepsibe.
A pudingot megfőzöm a tejjel + cukorral és amig még meleg, fakanállal belekeverem a vajat. Ezt kenem az alma tetejére. Én egy kis kókuszt is szórtam rá a végén. Hűtőben érdemes pihentetni 1 éjszakát.
Tészta: 6 tojás sárgája - 6 kanál cukorral és egy vaníliás cukorral kikeverjük, adunk hozzá 3 kanál lisztet. 3 kanál kakaót, 1 sütőport és a 6 tojás habját. Zsírozott, lisztezett...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Őrölt fahéjjal és cukorral összekeverjük. A lisztet tálba borítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, kevés cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent), kb. 20*30-as tepsibe öntjük. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű