50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg margarin (ez is olvasztott)
1 db tojás
A hozzávalókat összegyúrom. Minimum egy éjszakát hűvös helyen hagyom, másnap vékonyra nyújtom és szaggatom.
Azonnal puha, jó formatartó. Fémdobozba rakva sokáig eláll.
Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő:Az első lapot magas oldalú tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával és ráöntjük a meleg alma tölteléket. Erre a 2. lapot, kicsit lenyomkodjuk, és következhet a meleg vaniliáskré...
Elkészítési idő: