50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg margarin (ez is olvasztott)
1 db tojás
A hozzávalókat összegyúrom. Minimum egy éjszakát hűvös helyen hagyom, másnap vékonyra nyújtom és szaggatom.
Azonnal puha, jó formatartó. Fémdobozba rakva sokáig eláll.
A tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Í...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a pudingot, hűlés közben néha megkeverjük, hogy ne kössön egybe. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk. Először reménytelennek tűnik, hogy össze fog állni, de gy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A fehérjét felverjük kemény habbá. Sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgába s jól összek...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű