50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg margarin (ez is olvasztott)
1 db tojás
A hozzávalókat összegyúrom. Minimum egy éjszakát hűvös helyen hagyom, másnap vékonyra nyújtom és szaggatom.
Azonnal puha, jó formatartó. Fémdobozba rakva sokáig eláll.
Fahéjas vízben főzzük meg a quinoat, fedő nélkül 15 perc alatt. Egy pici főzővíz maradjon rajta, ebbe keverjük a süteménylisztet és a citromlevet, majd fedjük le, és pihentessük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukrokkal habosra keverjük. Beleütjük egyesével a tojásokat, és alaposan kikeverjük. a túrót kikeverjük a citromhéjával, és a vajas-tojásos masszához vegyítjük.Beleforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom. A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű