-50 dkg szárazbab
-1 fej hagyma
-15 dkg császárszalonna
- olaj,
- pirospaprika
-só
-bors
-4 db nagy krumpli
A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm.
A krumplit meghámozom négybe vágom és ezzel is jól összefőzöm.
A hámozott és kockákra vágott tököt krumplival és 1 kk. aprított póréhagymával (nem olyan szagos és csípős, mint a vöröshagyma) vagy újhagymával, pici sóval, pici édes-nemes pirosp...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk-gyaluljuk. A hagymát meghámozzuk és...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KözepesA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű