-50 dkg szárazbab
-1 fej hagyma
-15 dkg császárszalonna
- olaj,
- pirospaprika
-só
-bors
-4 db nagy krumpli
A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm.
A krumplit meghámozom négybe vágom és ezzel is jól összefőzöm.
--Étolajat forrósítunk egy lábosban. -- Amikor forró, ráöntjük a konzerv zöldborsót ( leve nélkül ) és a karikára vágott répát --Kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon...
Elkészítési idő: 30A liszt, petrezselyem és a tej kivételével, az összes hozzávalót apróra vágjuk egy megfelelö nagyságu edénybe tesszük. Fölöntjük vizzel annyival amennyi kb jól ellepi.füsszerezzük...
Elkészítési idő: 45 percA brokkoli megőrzi szép zöld színét, ha a forrásban lévő vízbe, teszünk egy késhegynyi szódabikarbónát.
Elkészítési idő: