menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma befőtt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-birsalma
- cukor
-szalicil(vagy tartósítószer)
-citromlé

Elkészítés:


A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk.
Feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,hogy ellepje mert hamar megbarnul.
Odatesszük főni és félpuhára főzzük kiszedjük a vízből és befőttesüvegekben helyezzük.Visszatesszük a vizet főni ízlés szerint cukrozzuk(lehet fahéjat,szegfűszeget is aki szereti)belefőzünk kis szalicilt is és a birsalmára öntjük forrón leszigeteljük és száraz dunsztba tesszük .

Kihűlt állapotban sültek mellé tálalhatjuk, de önmagában is finom desszert.

Birsalma befőtt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dinnyehéj dulcsáca
Dinnyehéj dulcsáca

Leszűrtem, átmostam hideg vízben és kinyomkodtam. 1 kg főtt dinnyehéjhoz 1 kg cukrot kell számítsunk. Mivel nekem 80 dkg héjam volt, hát 80 dkg cukrot használtam. A cukrot szirup...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Meret
test
test

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

1.Először következik a legmunkaigényesebb lépés, erre szánjatok időt, mert ez bizony macerás. A narancsokról négy gerezdben le kell hámozni a héját. A héjából én éles késsel a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
kÖRTE BEFÖTT
kÖRTE BEFÖTT

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk