-1 leveles tészta
- 8 db virsli
-1 tojás a kenéshez
A virslit tetszés szerint felvágom (egészben is szoktam hagyni)
A sütőt előmelegítem.
A tésztát 3 cm csíkokra vágom és a virsliket belecsavarom
Ha kész vagyok sütőpapírra teszem a tekercseket, nem túl szorosan egymáshoz, mert picit megnőnek a sütés alatt.
A tojást - felverem és ezzel megkenem a falatkákat, hogy szép színük legyen.
160-170 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Lehet sajtot vagy szezámmagot is szórni rá .
A sajtot a sárgarépát a fokhagymát lereszeljük belekeverjük a majonézt és pirítóssal kínáljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk, a két paprikát kis kockákra vágjuk, akárcsak a sonkát. A mozzarellát kis darabokra vágjuk. A görög...
Elkészítési idő: 28 perc Nehézség: KönnyűA vörös-és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük az összedarabolt gombát, paradicsomot és ízesítjük a citromlével, paradicsompürével, ízesítjük a fűszerekkel. Mielőtt kész le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót kikeverem tejfellel - annyit rakok bele, hogy jól kenhető legyen, majd belekeverem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, valamint erőspaprikát ízlés szerint. Fűszereze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű