Piskóta
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
Meggyes krém(zselé)
.- 1 meggybefőtt (a leve is kell)
- 1 csomag vanilia puding
-1 vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
Tejszínhab
- 6 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál cukor
Díszítés
- 2 dl tejszín
- csokiforgács
- meggy
A tojások sárgáját a cukorral elkevertem, a fehérjéket kemény habbá vertem. Apránként a habhoz adom a sárgákat és a lisztet felváltva, majd kikent és lisztezett, max. 22 cm-es kapcsos tortaformában megsütöm. A kihűlt piskótát 3 felé vágom. A meggyet leszürtem, a levét a pudingporral összekevertem, felforraltam, hozzákevertem a vaníliás cukrot, a végén a meggyet is. Félretettem, kihűtöttem. A tejszínt habbá vertem a fixálóval és a cukorral. A piskóta alját megkentem a fele meggykrémmel, majd a fele tejszínhabbal, erre ment a második lap, ezt is megkentem a maradék krémekkel. A díszítéshez a tejszínt felvertem.
180 fokra melegítjük a sütőt. A sárgarépát apró lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. Összekeverjük a cukrot, a tojásokat és az olajat. Hozzáadjuk a sárgarépát, a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA piskótát megcsináljuk. A tejből a lisztből sűrű pépet főzünk majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskóta lapot tálra helyezzük, nagyon vékonyan leszeljük a tetejét, meglocsoljuk 2 dl rummal ízesített sziruppal, (azért vágjuk le, hogy a szirupot jól tudja be, tudja szívni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű