Piskóta
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
Meggyes krém(zselé)
.- 1 meggybefőtt (a leve is kell)
- 1 csomag vanilia puding
-1 vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
Tejszínhab
- 6 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál cukor
Díszítés
- 2 dl tejszín
- csokiforgács
- meggy
A tojások sárgáját a cukorral elkevertem, a fehérjéket kemény habbá vertem. Apránként a habhoz adom a sárgákat és a lisztet felváltva, majd kikent és lisztezett, max. 22 cm-es kapcsos tortaformában megsütöm. A kihűlt piskótát 3 felé vágom. A meggyet leszürtem, a levét a pudingporral összekevertem, felforraltam, hozzákevertem a vaníliás cukrot, a végén a meggyet is. Félretettem, kihűtöttem. A tejszínt habbá vertem a fixálóval és a cukorral. A piskóta alját megkentem a fele meggykrémmel, majd a fele tejszínhabbal, erre ment a második lap, ezt is megkentem a maradék krémekkel. A díszítéshez a tejszínt felvertem.
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. 3. Az almákat meghámo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a lime reszelt héját és levét. 2. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm-es) öntjük, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű