Piskóta
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
Meggyes krém(zselé)
.- 1 meggybefőtt (a leve is kell)
- 1 csomag vanilia puding
-1 vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
Tejszínhab
- 6 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál cukor
Díszítés
- 2 dl tejszín
- csokiforgács
- meggy
A tojások sárgáját a cukorral elkevertem, a fehérjéket kemény habbá vertem. Apránként a habhoz adom a sárgákat és a lisztet felváltva, majd kikent és lisztezett, max. 22 cm-es kapcsos tortaformában megsütöm. A kihűlt piskótát 3 felé vágom. A meggyet leszürtem, a levét a pudingporral összekevertem, felforraltam, hozzákevertem a vaníliás cukrot, a végén a meggyet is. Félretettem, kihűtöttem. A tejszínt habbá vertem a fixálóval és a cukorral. A piskóta alját megkentem a fele meggykrémmel, majd a fele tejszínhabbal, erre ment a második lap, ezt is megkentem a maradék krémekkel. A díszítéshez a tejszínt felvertem.
A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felvertem, majd hozzáadtam a kefirt és az olajat. Hozzákevertem több részletben a sütőporos szódabikarbónás lisztet. 24 cm-es tortaforma alját kibéleltem süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes