-4 pohár eper ízű gyümölcsjoghurt (125 ml)
-3 pohár habtejszín(200 ml)
-12 db lapzselatin
-24 db babapiskóta
-10 kanál cukor
Beáztatom a zselatin lapokat jó bő hideg vízben
A joghurtokat jól kikavarom a cukorral.
A habtejszínt keményre verem .
Egy ringes tortaforma alját kirakom babapiskótával.
Leszűröm a zselatinról a vizet és odateszem a tűzre olvadjon fel (nem főzőm) ,és összekavarom a cukros joghurttal ,ezután óvatosan hozzáadom a habtejszínt. és összekavarom.Felét ráöntöm a piskótákra,aztán ismét egy rend piskóta és a krém másik fele.
Tetszés szerint díszítem .
Lehet a masszába gyümölcsöket is dobálni.
1. Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. 2. Hagyjuk kihűlni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szitáljuk össze a lisztet a sóval. Tegyük hozzá a kockára vágott vajat és hideg kézzel gyorsan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, a tejfölt és a cukrot. G...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált mogyorót a szódabikarbónával és az eritrittel elkeverjük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd mikor éppen elolvad, de még nem forr (!) akkor a száraz alapanyagokhoz cs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb edénybe beletördeljük a csokit, belevágjuk a vajat és gőz fölött felolvasztjuk. Kihűtjük. A krémsajtos réteg hozzávalóit összekeverjük. A kihűlt vajas csokoládéhoz ro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű