-50 dkg darált hús
-1 hagyma
-1 zsemle (vagy kenyér )
- 3 tojás
-1 evőkanál mustár
-4 gerezd fokhagyma
-petrezselyemzöld
-só
-bors
-pirospaprika
-olaj
-kenyérmorzsa
-apró kolbász(cserkészkolbásszal is lehet)
Megdinsztelem az apróra vágott hagymát,hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat ,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót és jól eldolgozom Ha túl lágy lenne a massza, akkor zsemlemorzsát is adjunk még hozzá.,hogy jó formázható legyen .
Veszek a masszából,ellapítom a tenyerembe ,beleteszem a kolbászt és rudacskákat formázok.
A tepsibe sütőpapírt teszek ,megkenem olajjal ,ráhelyezem a rudacskákat és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap: A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet öss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A kikent tűzálló tál aljára egymás mellé fektetek 4 szelet húst. 2. Megsózom, meghintem borssal, és 1-1 angol szalonna szeletet helyezek rá. 3. Beborítom vékony karikákr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük. Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Hússze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes