-1 füstölt csülök
-1 fej káposzta
-1 lila hagyma
-csombor
-kapor
-só
-bors
-piros paprika
-liszt
-olaj
-ízlés szerint ecet
-200 ml tejszín
A csülköt megfőzöm a csomboros,kapros gyengén sós (vigyázat a csülök sós ) vízben az egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, leszedem a csontról a húst és tetszés szerint darabokra vágom.
Közben a csülök levébe beleteszem a káposztát, és majdnem készre főzöm. Amikor már majdnem kész, visszateszem a hús darabokat .A tejszínből és lisztből habarást csinálok és beleöntöm a levesbe.A pirospaprikát elkeverem jól az olajjal és azt is beleteszem,ízlés szerint ecetet is keverek a leveshez és még hagyom néhány percet főni..
Jó étvágyat hozzá!
Ha nincs csülök ,jó az oldalas is vagy bármilyen hús,akár füstölt kolbász is.
A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és forró vízzel leforrázzuk. Közben a levest a vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd a leszűrt kelkáposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A felhevített vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, a zöldséget, és egy csésze vizet ráöntve néhány percet pároljuk, zúzott fokhagymával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban üvegesre pároljuk. 2. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával. 3. A kis kockákra vágott marhahúst hozzáadjuk, átkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű