-50 dkg marhahús
-50 dkg sertéscomb
-50 dkg bárányhús
-1 fej fokhagyma
-1 teáskanálcsombor ( borsikafű)
-1 teáskanál pirospaprika
-1 teáskanál szódabikarbóna
-só
-bors
A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,csomborral (borsikafűvel) és alaposan átgyúrjuk. Ha túl száraz a massza kevés vizet keverjünk hozzá. Hűtőszekrénybe pihentetjük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Sütés előtt olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formálunk , sütéskor a kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön.Mustárral szószokkal ,kenyérrel szalmakrumplival,krumplipürével fogyasztjuk.
Olajban is lehet sütni, de a legjobb a rácson,faszénen vagy szabad tűzön készült miccs.
A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítom a tésztát, a tejfölt részletekben hozzáadva alaposan kidolgozom és fél órát pihentetem. A tepertőt simára keverem a sóval, borssal. Érezhető legyen benne a bors is! H...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk az összetevőket majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket beletűzdeljük alulról felfelé indulva, porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Ebből a menny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű