menu

Családireceptkönyv.hu

Miccs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 személy
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-50 dkg marhahús
-50 dkg sertéscomb
-50 dkg bárányhús
-1 fej fokhagyma
-1 teáskanálcsombor ( borsikafű)
-1 teáskanál pirospaprika
-1 teáskanál szódabikarbóna
-só
-bors

Elkészítés:


A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,csomborral (borsikafűvel) és alaposan átgyúrjuk. Ha túl száraz a massza kevés vizet keverjünk hozzá. Hűtőszekrénybe pihentetjük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Sütés előtt olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formálunk , sütéskor a kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön.Mustárral szószokkal ,kenyérrel szalmakrumplival,krumplipürével fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olajban is lehet sütni, de a legjobb a rácson,faszénen vagy szabad tűzön készült miccs.

Miccs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kerti parti,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSIRKEHÚSOS PIROG OMLÓS TÉSZTÁBÓL
CSIRKEHÚSOS PIROG OMLÓS TÉSZTÁBÓL

A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tepertős pogácsám - 100 leveles
Tepertős pogácsám - 100 leveles

Összeállítom a tésztát, a tejfölt részletekben hozzáadva alaposan kidolgozom és fél órát pihentetem. A tepertőt simára keverem a sóval, borssal. Érezhető legyen benne a bors is! H...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Havasi tobozok
Havasi tobozok

Összegyúrjuk az összetevőket majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket beletűzdeljük alulról felfelé indulva, porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Ebből a menny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
grillezett padlizsán, cukkini
grillezett padlizsán, cukkini

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk