menu

Családireceptkönyv.hu

Miccs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 személy
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-50 dkg marhahús
-50 dkg sertéscomb
-50 dkg bárányhús
-1 fej fokhagyma
-1 teáskanálcsombor ( borsikafű)
-1 teáskanál pirospaprika
-1 teáskanál szódabikarbóna
-só
-bors

Elkészítés:


A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,csomborral (borsikafűvel) és alaposan átgyúrjuk. Ha túl száraz a massza kevés vizet keverjünk hozzá. Hűtőszekrénybe pihentetjük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Sütés előtt olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formálunk , sütéskor a kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön.Mustárral szószokkal ,kenyérrel szalmakrumplival,krumplipürével fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olajban is lehet sütni, de a legjobb a rácson,faszénen vagy szabad tűzön készült miccs.

Miccs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kerti parti,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rác RÉTES Borbás Marcsitól
Rác RÉTES Borbás Marcsitól

Egy kézi habverő segítségével az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Az egészet összed...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Hágai csirke/garnéla Satay mogyorószósszal
Hágai csirke/garnéla Satay mogyorószósszal

A sütőt előmelegítem 180C-ra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatom (erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs időm akkor a nyársak végé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Körmös pacal gazdagon
Körmös pacal gazdagon

A pacalt több vízben átmosom, forró vízzel leforrázom, majd csíkokra vágom. A bográcsot a zsírral körbekenem, a maradékot az alján hagyom, és ezen megpárolom a vörös hagymát. Megfu...

Elkészítési idő: 6 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Tiramisu - eredeti olasz recept
Tiramisu - eredeti olasz recept

A babapiskótát lapos tálba egymás mellé fektetjük. A hideg feketekávét elkeverjük az Amaretto-val és ráöntjük a babapiskótára. A Mascarpone-t óvatosan elkeverjük a cukorral és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk