-50 dkg marhahús
-50 dkg sertéscomb
-50 dkg bárányhús
-1 fej fokhagyma
-1 teáskanálcsombor ( borsikafű)
-1 teáskanál pirospaprika
-1 teáskanál szódabikarbóna
-só
-bors
A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,csomborral (borsikafűvel) és alaposan átgyúrjuk. Ha túl száraz a massza kevés vizet keverjünk hozzá. Hűtőszekrénybe pihentetjük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Sütés előtt olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formálunk , sütéskor a kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön.Mustárral szószokkal ,kenyérrel szalmakrumplival,krumplipürével fogyasztjuk.
Olajban is lehet sütni, de a legjobb a rácson,faszénen vagy szabad tűzön készült miccs.
A tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...
Elkészítési idő:Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacson...
Elkészítési idő: 1-1,5 óraA lencsét áztatni, de elő is lehet főzni. Robotgépbe összetörni, fűszerezni ( hagyma, fokhagyma, só, bors, ételízesítő) 1 kisebb cukkinit reszelni, összekeverni a lencsével és an...
Elkészítési idő: