Családireceptkönyv.hu

Miccs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 személy
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-50 dkg marhahús
-50 dkg sertéscomb
-50 dkg bárányhús
-1 fej fokhagyma
-1 teáskanálcsombor ( borsikafű)
-1 teáskanál pirospaprika
-1 teáskanál szódabikarbóna
-só
-bors

Elkészítés:


A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,csomborral (borsikafűvel) és alaposan átgyúrjuk. Ha túl száraz a massza kevés vizet keverjünk hozzá. Hűtőszekrénybe pihentetjük egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Sütés előtt olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formálunk , sütéskor a kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön.Mustárral szószokkal ,kenyérrel szalmakrumplival,krumplipürével fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olajban is lehet sütni, de a legjobb a rácson,faszénen vagy szabad tűzön készült miccs.

Miccs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kerti parti,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós lencse pástétom
Diós lencse pástétom

A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barbecue szósz
Barbecue szósz

Egy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port. Egy nagyobb tálban szintén keverd össze...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csavart sült krumpli spirálozó
Csavart sült krumpli spirálozó

A krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spir...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Ropogós karfiolkeksz
Ropogós karfiolkeksz

1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így k...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk