Birka hús
Zsir v. Olaj
Hagyma
Fokhagyma
Viz
Paradicsom
Paprika
Szines paprika
Bors
Só
Majoranna
Babér levél
Paprika krém ( mi azt is tettünk bele)
Krumpli
Alágyújtunk a bográcsnak, a zsírt felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát.( Mi hozzá adtuk a fokhagymát is)
Rárakjuk a színhúst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
A tűzről levéve belekeverjük az őrölt fűszerpaprikát és a fűszereket.
Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje, és visszatesszük a tűzre.
Szükség szerint az elforrt vizet mindig pótoljuk.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, izlés szerint készre fűszerezzük és sózzuk.
Főtt krumplival és Savanyúsággal tálaljuk.
Vörösbort is lehet bele tenni.
Az egészet összedolgozom, kidagasztom. 2 órát pihentetem Fél cm vékonyra nyújtom, 3 részre elosztom a megdinsztelt káposztát és háromszor félóránként kinyújtva a tésztát 3 részle...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát és 9 gombóra osztom, letakarva megkelesztem. Kinyújtok egy cipót, lekenem a sós vajjal ráteszek egy másik kinyújtott lapot, szintén lekenem a vajjal és rá a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és egy lábasban kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, kicsit pirítjuk, végül hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű