-3 tojás
-3 kanál hideg víz
-8 kanál forró víz
-20 dkg porcukor
-250 ml olaj
-1 sütőpor
-1 vanílíás cukor
-kevés citromhaj
-35 dkg liszt
-rebarbara (ki menyit szeret)(7 szár)
A tojások fehérjét a hideg vízzel keményre verem hozzáadom a tojások sárgáját a forró vizet a porcukrot az olajat a sütőport a vanílíát és a citrom haját legutoljára óvatosan a lisztet.
Kikent tepsiben öntöm és a tetejére rászórom a rebarbarát (amit előre meghántok ,darabokra vágok és lecukrozok)
150 fokon , 40 percet sütöm (tűpróba)
A tojások fehérjéhez keverjük a cukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd a vizet, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a rumaromát i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22x36 cm-es tepsit előkészítünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez a diót 10 dkg, a mákot 5 dkg cukorral elkeverjük. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Bő félórát...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit másfélszeresére kelesztjük. Majd deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz