-65 dkg túró
-1 citrom leve
-3 tojássárga
-2 egész tojás
-500 ml habtejszín
-15 dkg cukor
-10 db lapzselatin
- kb 30 db babapiskóta
A túrót összekavarom a citromlével.
Beáztatom a zselatint hideg vízbe.
A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
Leszűröm a zselatint és felmelegítem (nem főzöm).
Mikor mindent előkészítettem akkor a túrós masszában belekavarom a zselatin,aztán a tojásos masszát és a legvégén óvatosan a tejszínhabot.
Egy kapcsos tortaring (26 cm) alját kirakom babapiskótával és ráöntöm a fenti krém felét,rá ismét piskóta és a megmaradt krém . Hűtőszekrényben, teszem legalább 8 órát míg megdermed. Tetszés szerint díszítem gyümölcsökkel .
A babapiskóta helyett lehet hagyományos piskótát is használni.
A krémbe lehet tetszés szerint bármilyen gyümölcsöt dobálni.
A sütőformát kikenjük.A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJoghurtot tálba tesszük, bele a gyümölcs 3/4 része, zselatint előírás szerint előkészítjük, beletesszük a krémbe . Mascarponét porcukorral kikeverjük, krémbe adjuk. Fóliával béle...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA piskótához összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét. (Ne legyen túl meleg). A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesLépés 1 A csokoládétorta (csokitorta) recept az alábbi módon készíthető el: A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Lépés 2 A tojások sárgáját kihabosítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű