-65 dkg túró
-1 citrom leve
-3 tojássárga
-2 egész tojás
-500 ml habtejszín
-15 dkg cukor
-10 db lapzselatin
- kb 30 db babapiskóta
A túrót összekavarom a citromlével.
Beáztatom a zselatint hideg vízbe.
A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
Leszűröm a zselatint és felmelegítem (nem főzöm).
Mikor mindent előkészítettem akkor a túrós masszában belekavarom a zselatin,aztán a tojásos masszát és a legvégén óvatosan a tejszínhabot.
Egy kapcsos tortaring (26 cm) alját kirakom babapiskótával és ráöntöm a fenti krém felét,rá ismét piskóta és a megmaradt krém . Hűtőszekrényben, teszem legalább 8 órát míg megdermed. Tetszés szerint díszítem gyümölcsökkel .
A babapiskóta helyett lehet hagyományos piskótát is használni.
A krémbe lehet tetszés szerint bármilyen gyümölcsöt dobálni.
A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot...
Elkészítési idő:2 lapot sütök, ha kihültek a lapok ketté vágom. Csoki krém: 8 egész tojást 30 dkg kr. cukorral gőz felett megfőzök álandó keveréssel, kézihabverőt szoktam használni, kb. 10 perc...
Elkészítési idő:Egy üveg magozott meggy levét (kb. 3 dl) 1 csomag vaniliás pudingporral és egy nagyon pici cukorral felfőzzük. Jó, ha érződik a megy savanysága ezért kell bele csak kevés cukor....
Elkészítési idő: