-4 szelet húsos szalonna
-4 db virsli
-1 teáskanál ételkeményítő (vagy liszt)
-200 ml tejszín
-só
-bors
-zöldpetrezselyem levél
-pirospaprika
A szalonnát kicsi darabokra vágom , kiolvasztom mikor kiolvadt hozzáadom a karikára vágott virslit és megsütöm. .
Az ételkeményítőt csomómentesre kavarom a tejszínnel és a megsült virslire öntöm ,fűszerezem és összefőzöm .Ki hígan szereti tehet hozzá még tejet .Krumpligombóccal tálaltam !
Egy edénybe beleöntjük az olajat, majd az összezúzott fokhagymát és a lisztet együtt pirítjuk rajta 1 percig. Ezután hozzáadjuk a vizet és a tejfölt, és simára keverjük, Ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA mártáshoz tegyünk fel főni 0,5 liter vízben 1 db erőleves kockát. Közben olvasszuk meg a vajat, majd kis lángon keverjük hozzá a lenmaglisztet. Némi pirírás után (a lenmagliszt s...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. 2. Az ét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz