menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér - Boros Vali féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
- 40 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
-3 dl víz

Másnap:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 2 dkg só

Elkészítés:


- dagasztás
- ha van idő, 2x 40' kelesztés
- jénai + sütőpapír
-250 C

Trükkök, tippek, praktikák:


- 1/3 rész lisztet lehet cserélni pl rozsra, tönkölyre
- magokkal is nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Foszlós kalács
Foszlós kalács

A szoba hőmérsékletű hozzávalókat robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Kézzel is dagaszthatjuk, ilyenkor az élesztőt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: katona7818
Bögrés grízes pite
Bögrés grízes pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
 KOMBÉ
KOMBÉ

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Lilahagymás diós kenyér
Lilahagymás diós kenyér

A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...

Elkészítési idő: 1:30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk