(10 főre) 2 kg kakastaraj, 2 kg kakashere, 60 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 csípős zöldpaprika, 1 nagy piros pritaminpaprika, 8 gerezd fokhagyma, 2 dl étolaj, 2 evőkanál csemege- 2 evőkanál csípős paprikakrém, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika.
A tarhonyához: 50 dkg apró szemű tarhonya, 1 dl étolaj, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikákat felkockázzuk.
Egy nagyobb lábos aljába étolajat öntünk, beleszórjuk a vöröshagymát, a paprikákat, és 2 dl vizet hozzáöntve fedő alatt, egy órán át pároljuk.
Közben a tarajokat megtisztítjuk, és kettévágjuk.
A megpuhult zöldségeket bográcsba borítjuk, rátesszük a tarajt, fokhagymát, csípős-és csemege paprikakrémet. Megszórjuk őrölt borssal, köménnyel, és sózzuk. Felöntjük kevés vízzel, és 3 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Beleborítjuk a kakasherét. A fűszerpaprikát a pörköltből kivett szafttal elkeverjük, és besűrítjük vele az ételt. Folyamatosan kevergetve még 15-20 percet főzzük.
A tarhonyát az étolajban barnára pirítjuk, felengedjük egy liter vízzel, sózzuk, és puhára pároljuk. Ezzel a körettel kínáljuk a pörköltet.
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk....
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű4 darab pitához: 25 dkg (teljes kiőrlésű vagy tönköly) liszt fél csomag porélesztő 1 kk só kb. 1-1,5 dl langyos víz 1 evőkanál kókuszzsír felolvasztva A pitához való száraz ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű