(10 főre) 2 kg kakastaraj, 2 kg kakashere, 60 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 csípős zöldpaprika, 1 nagy piros pritaminpaprika, 8 gerezd fokhagyma, 2 dl étolaj, 2 evőkanál csemege- 2 evőkanál csípős paprikakrém, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika.
A tarhonyához: 50 dkg apró szemű tarhonya, 1 dl étolaj, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikákat felkockázzuk.
Egy nagyobb lábos aljába étolajat öntünk, beleszórjuk a vöröshagymát, a paprikákat, és 2 dl vizet hozzáöntve fedő alatt, egy órán át pároljuk.
Közben a tarajokat megtisztítjuk, és kettévágjuk.
A megpuhult zöldségeket bográcsba borítjuk, rátesszük a tarajt, fokhagymát, csípős-és csemege paprikakrémet. Megszórjuk őrölt borssal, köménnyel, és sózzuk. Felöntjük kevés vízzel, és 3 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Beleborítjuk a kakasherét. A fűszerpaprikát a pörköltből kivett szafttal elkeverjük, és besűrítjük vele az ételt. Folyamatosan kevergetve még 15-20 percet főzzük.
A tarhonyát az étolajban barnára pirítjuk, felengedjük egy liter vízzel, sózzuk, és puhára pároljuk. Ezzel a körettel kínáljuk a pörköltet.
A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A hagymát felszeleteljük, majd a serp...
Elkészítési idő:A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük. A maradék olajon az apróra vágott hagymát meg...
Elkészítési idő:A csirkemellet megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Befűszerezzük (én karibi fűszerkeveréket használtam), és közepes lángon készre sütjük. A quinoat átmossuk, majd 2:1...
Elkészítési idő: 30 percA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...
Elkészítési idő: 60 perc