Családireceptkönyv.hu

SAVANYÚ KÁPOSZTÁS, BIRSALMÁS NUDLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg héjában főtt burgonya

10-20 dkg liszt

1 tojás

csipet só

1 csapott evőkanál búzadara

1 evőkanál mangalica zsír

25-30 dkg savanyú káposzta

1 birsalma

1 kávéskanál cukor

Elkészítés:


A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást, a csipet sót, a búzadarát és a szobahőmérsékletű zsírt, majd összegyúrjuk a tésztát. Néhány percig állni hagyjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel csíkokra vágjuk, majd néhány centi hosszú rudacskákat vágunk belőle, melyet egyesével nudli alakúra sodrunk. Bő, forró vízben kifőzzük. Amikor a nudlik megfőttek, szűrőkanállal kimerjük a vízből, nem kell leöblíteni, és félretesszük, amíg elkészítjük a káposztát.

A birsalmát megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházát, és csíkokra vágjuk. A savanyú káposztából jól kinyomjuk a levét, majd mangalica zsírt forrósítunk, hozzáadjuk a káposztát, megszórjuk egy kávéskanál cukorral és megdinszteljük. Ha szeretjük, akkor ízesíthetjük még egy zúzott fokhagymával is. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott birsalmát és együtt dinszteljük tovább. Nem kell nagyon puhára párolni, akkor az igazi, ha még egy kicsit roppanós marad. A végén a káposztához keverjük a nudlikat, hagyjuk, hogy jól átforrósodjon, és melegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött lángos
Töltött lángos

1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom, majd összedolgozom a liszttel, sóval és vízzel (a víz-liszt aránnyal lehet variálni egy kicsit,ha túl lágy lenne,vagy túl kemény)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sült szilvás gombóc
Sült szilvás gombóc

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és még melegen szép simára áttörjük. Lehetőleg ne maradjanak benne apró darabok. Amikor langyosra hűlt a krumpli a csipet sót, a cukrot, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes-gombás-sajtos spagetti
Tejszínes-gombás-sajtos spagetti

Zsírt melegítek a lábasban, megpirítom benne az apróra vágott hagymát, rádobom a felszeletelt gombát, ráreszelem a fokhagymát, befűszerezem... Egyet forralok rajta, rádobom a fél...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsis csigatészta
Tepsis csigatészta

A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fő, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk