½ kg héjában főtt burgonya
10-20 dkg liszt
1 tojás
csipet só
1 csapott evőkanál búzadara
1 evőkanál mangalica zsír
25-30 dkg savanyú káposzta
1 birsalma
1 kávéskanál cukor
A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást, a csipet sót, a búzadarát és a szobahőmérsékletű zsírt, majd összegyúrjuk a tésztát. Néhány percig állni hagyjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel csíkokra vágjuk, majd néhány centi hosszú rudacskákat vágunk belőle, melyet egyesével nudli alakúra sodrunk. Bő, forró vízben kifőzzük. Amikor a nudlik megfőttek, szűrőkanállal kimerjük a vízből, nem kell leöblíteni, és félretesszük, amíg elkészítjük a káposztát.
A birsalmát megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházát, és csíkokra vágjuk. A savanyú káposztából jól kinyomjuk a levét, majd mangalica zsírt forrósítunk, hozzáadjuk a káposztát, megszórjuk egy kávéskanál cukorral és megdinszteljük. Ha szeretjük, akkor ízesíthetjük még egy zúzott fokhagymával is. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott birsalmát és együtt dinszteljük tovább. Nem kell nagyon puhára párolni, akkor az igazi, ha még egy kicsit roppanós marad. A végén a káposztához keverjük a nudlikat, hagyjuk, hogy jól átforrósodjon, és melegen tálaljuk.
1. A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. 2. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állan...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! 2. Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg, majd szűrjük le. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és kb. 2 óra alatt felengedjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6 db dupla téglalap nagyságú darabra vágjuk. A téglalapok eg...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű