menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g csirkemell filé (2 darab)
2 ek dijoni mustár (kb. 60 ml)
30 ml juharszirup
1 tk vörösborecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl dupla tejszín

Elkészítés:


A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk.
A mustárt elkeverjük a sziruppal, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk.
Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirke csíkok csípős szósszal,tócsnival tálalva
Csirke csíkok csípős szósszal,tócsnival tálalva

A csirkemellet csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk a kés pengéjével ezután felaprítjuk, majd olajon egy serpenyőben üvegesre pároljuk. Rátessz...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túróval töltött csirke
Túróval töltött csirke

A túrót összekeverem a reszelt sajttal, az apróra vágott póréhagymával és a fűszerekkel. Tepsi alját megkenem olajjal, ráhelyezem a húst, elterítem rajta a tölteléket, majd betakar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos petrezselymes csirkemell
Sajtos petrezselymes csirkemell

A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvával, füstölt sajttal töltött csirkemell
Aszalt szilvával, füstölt sajttal töltött csirkemell

A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk