menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd gombasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba
1,5 dl paradicsomszósz
3 paradicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
3-4 evk. olivaolaj
1-2 dl fehérbor
fűszerek ízlés szerint: majoranna, tarkabors, babérlevél, szerecsendió, rozmaring, oregánó, bazsalikom,

Elkészítés:


A vörös-és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük az összedarabolt gombát, paradicsomot és ízesítjük a citromlével, paradicsompürével, ízesítjük a fűszerekkel. Mielőtt kész lenne, ráöntjük a fehérbort, hagyjuk elpárologni. Legjobb, ha hidegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes saláta formában
Majonézes saláta formában

Elkészítés: A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük....

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
Sült zöldségek
Sült zöldségek

Vágjuk fel csíkokra a zöldséget fűszerezzük meg. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt süssük meg.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RETEKSALÁTA
RETEKSALÁTA

A tojásokat, retket, újhagymát, jégsalátát apró kockára vágunk, és majonézzel összekeverjük, amit sóval és borssal ízesítünk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk