50 dkg gomba
1,5 dl paradicsomszósz
3 paradicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
3-4 evk. olivaolaj
1-2 dl fehérbor
fűszerek ízlés szerint: majoranna, tarkabors, babérlevél, szerecsendió, rozmaring, oregánó, bazsalikom,
A vörös-és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük az összedarabolt gombát, paradicsomot és ízesítjük a citromlével, paradicsompürével, ízesítjük a fűszerekkel. Mielőtt kész lenne, ráöntjük a fehérbort, hagyjuk elpárologni. Legjobb, ha hidegen tálaljuk.
Elkészítés: A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűVágjuk fel csíkokra a zöldséget fűszerezzük meg. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt süssük meg.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA tojásokat, retket, újhagymát, jégsalátát apró kockára vágunk, és majonézzel összekeverjük, amit sóval és borssal ízesítünk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz