30 dkg háztartási keksz
1 dl tej
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
20 dkg margarin
rumaroma
pár szem durvára vágott dió
A kekszet apróra darabolom , majd a többi hozzávalóval együtt összefőzöm . Mikor kezd kihűlni , zacskókba teszem , felhengerelem és mehet a hűtőbe . Mikor megdermedt kivesszük a zacskóból és felszeleteljük .
A lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesPiskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül addig megfőzzük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű4 tojást, 5 eka xilittel ( vagy mással), habosra keverünk, hozzáadunk 1 dl tejet ( lehet növényi is), 15 dkg margarint, 1 csomag sütőport, és 15 dkg darált diót. 160 fokon tűpróbái...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzászitáljuk a lisztet, sima tésztává kidolgozzuk, és rummal ízesítjük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű