Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 ek porcukor
cs só
5 dkg vaj
2.5 db tojássárgája

Elkészítés:


Elkészítés: A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.

Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk, ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.

Mikor letelt a fél óra, előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az olajba, fedő alatt 1 percig sütjük, megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc sütés következik fedő nélkül.

Trükkök, tippek, praktikák:


dupla adaggal nyugodtan számolhatunk , mert hamar elfogy

Szalagos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vajaskifli
Vajaskifli

A vaj kivételével összegyúrom az alapanyagokat, amikor kezd összeállni, akkor adom hozzá kis részletekben a vajat is. Sima, ruganyos, viszonylag lágy tésztát kell kapni. Letakarva,...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers kenyér
Nyers kenyér

A zöldséget és gyümölcsöt hámozd fel és daraboljuk is, majd 3 dl vízzel turmixoljuk össze. A zöldségre-gyümölcsre a kenyér lazítása érdekében feltétlenül szükség van. Az a kevés cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Jénaiban sült kenyér
Jénaiban sült kenyér

1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán keresztü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk