8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 250 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
Elkészítése: A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk.félbe vágjuk (22/ 35 tepsi méret) A tepsit sütőpapírral kibélelünk, vajjal megkenjük,. A fél szilvákat üregükkel felfelé a tepsiben sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA piskótát ( fehérje nélküli) elkészítjük és kisütjük. A tejből és a lisztből sűrű főzöttkrémet készítünk. Kihütjük. A margarint, a vajat és a porcukrot habosodásig kikeverjük....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElőször a töltelékeket készítjük el, hogy kihűljön mire a tészta kisül. Lereszelünk 1kg almát és a 20 dkg cukorral, fahéjjal és a citromlével együtt feltesszük főni. De csak addig...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Közepes