8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 250 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
500 g túró 4 tojás sárgája 3 ek. búzadara 3 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj 15dkg porcukor a tojások kemény habja Mázhoz: 100-150 g porcukor 3 ek. kakaó 50 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfőzzük a pudigport és a kétféle cukrot a tejjel, majd belekeverjük a margarint. A kekszet lerakjuk egy sorba, majd ráöntjük a pudingos krémet. Mikor egy kicsit kihűlt, ráke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szoba-hőmérsékletű) tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA megmosott, csumájától megszabadított epret apró darabokra vágom (akinek van kedve, néhány szebb darabot eltehet díszítéshez) és tetszés szetrinti cukor mennyiségét teszek rá. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz