Családireceptkönyv.hu

Intelligens krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 250 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.

A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.

Intelligens krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes krémes kocka
Meggyes krémes kocka

A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral annyi ideig verjük, amíg jó habos lesz. majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reszelt túrós süti
Reszelt túrós süti

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, rúddá formázzuk, betekerjük fóliába vagy sütőpapírba, és 0 fok körüli helyen vagy fagyasztóban dermedni hagyjuk. A tölt...

Elkészítési idő: 75perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Lúdláb csemege
Lúdláb csemege

A tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vendégváró bögrés sütemény
Vendégváró bögrés sütemény

A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk