Családireceptkönyv.hu

Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
A barna piskóta hozzávalói:
6 tojás
12 kanál cukor
6 evőkanál víz
2 evőkanál kakaó
8 evőkanál liszt
1 sütőpor
A hozzávalókból piskótát keverünk, 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A kókusz galuska hozzávalói:
5 tojásfehérje
10 ek. cukor
3 ek. liszt
10 dkg kókuszreszelék
½ csg sütőpor

A krém hozzávalói:
5 tojássárgája
5 dkg finomliszt
3 csg vaníliás cukor
3,5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj

A krémre:
10 dkg olvasztott csokoládé

3 dl habtejszín

Elkészítés:



A kókuszgaluska készítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,hozzá keverjük a liszttel,sütőporral elkevert kókuszreszeléket.
A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével és együtt megsütjük 180 fokon.
TŰPRÓBA!

A krém készítése:
A tojások sárgáit a liszttel,tejjel,cukrokkal felfőzzük ,amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk,erre a krémre olvasztott csokoládét csurgatjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük és tetejére tesszük.
3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgattam rá

Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
KAPOSVÁRI SZELET
KAPOSVÁRI SZELET

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22x36 cm-es tepsit előkészítünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokoládés almakarikák
Csokoládés almakarikák

Az almát megmossuk, és kiszúróval eltávolítjuk a csumáját. Héjastól ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A citromlevet elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint 1/2 dl vízzel, és kis lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
639.Kakaós csiga thangozongnal.
639.Kakaós csiga thangozongnal.

A tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt. Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Zserbógolyó (20 perc és kész)
Zserbógolyó (20 perc és kész)

Daráld le a kekszet és a diót, add hozzá a baracklekvárt (lehet cukormentes is) és a rum aromát, majd kézzel jól dolgozd össze. A masszából formázz golyókat. Ehhez az kell, hogy e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk