a tésztájához
25 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
3 egész tojás,
1 dkg só,
90 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
másfél deci tejszín.
a töltelékhez
60 dkg vaj,
60 dkg porcukor,
másfél liter tej,
20 dkg liszt,
1 szál vaníliarúd,
tetejére vaníliás cukor, kókuszreszelék.
A zsírt, porcukrot, tojást, sót, lisztet, szalalkálit, tejszínt összegyúrjuk, majd a tésztát három részre osztjuk. Félórás pihentetés után három fél centis vastag lapot nyújtunk, és ezeket kisütjük (óvatosan bánjunk a lapokkal, mert törékenyek!).
A töltelékhez a vajat és a porcukort habosra keverjük, és félretesszük.
A tejet, lisztet a vaníliarudakkal krémmé főzzük, s amikor kihűlt, a habosra kavart vajjal összekeverjük.
A kisült lapokat ezzel a töltelékkel megtöltjük.
Töltés után hűtőszekrénybe téve, másnap kockára vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral és kókuszreszelékkel meghintjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát 3...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűkelt tészta Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük. Viszonylag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. 2. Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. Ha híg lenne, egy kis darált keksszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, vaníliáscukrot, csipet sót, és jól összedolgozzuk Ezután hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű