menu

Családireceptkönyv.hu

Mámorító havas krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztájához

25 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
3 egész tojás,
1 dkg só,
90 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
másfél deci tejszín.
a töltelékhez

60 dkg vaj,
60 dkg porcukor,
másfél liter tej,
20 dkg liszt,
1 szál vaníliarúd,
tetejére vaníliás cukor, kókuszreszelék.

Elkészítés:


A zsírt, porcukrot, tojást, sót, lisztet, szalalkálit, tejszínt összegyúrjuk, majd a tésztát három részre osztjuk. Félórás pihentetés után három fél centis vastag lapot nyújtunk, és ezeket kisütjük (óvatosan bánjunk a lapokkal, mert törékenyek!).
A töltelékhez a vajat és a porcukort habosra keverjük, és félretesszük.
A tejet, lisztet a vaníliarudakkal krémmé főzzük, s amikor kihűlt, a habosra kavart vajjal összekeverjük.
A kisült lapokat ezzel a töltelékkel megtöltjük.
Töltés után hűtőszekrénybe téve, másnap kockára vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral és kókuszreszelékkel meghintjük.

Mámorító havas krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
French toast
French toast

A tejet, tojást, fahéjat, szercsendiót, cukrot jól összekeverjük, felverjük. A kenyérszeleteket megforgatjuk a masszában, majd vajon aranybarnára sütjük. Ha szükséges, pótoljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes krémes pohárdesszert
Mézes krémes pohárdesszert

A poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - mákos kifli
Diós - mákos kifli

Egy tálba beleöntjük a lisztet, a porcukrot, vaníliás cukrot, és az egészet puha margarinnal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót. Amikor már szép sima a tésztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejpite
Tejpite

A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt. Kikaparjuk a vaníliarudat, és hozzáadjuk a krémhez, majd a lisztet is eldolgozzuk a tésztába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk