menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos mazsolás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
fél tasak sütőpor
1 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl (amennyit felvesz)

A töltelékhez:
20 dkg darált mák
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg mazsola
1 narancs reszelt héja
5 dl tej

Elkészítés:


tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegyúrt tésztát két adagra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy 25 x 34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk az egyik lapot. Megcsináljuk a tölteléket. A mákot a tejjel lassú tűzön főzni kezdjük. 10 percet hagyjuk főni, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a mazsolát, a zsemlemorzsát, a cukrot. Jól összekeverjük és hagyjuk hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját is belekeverjük. Mikor a mákos krém kihűlt, hozzákeverjük a habot és a reszelt narancshéjat. A tölteléket a tésztára simítjuk és befedjük a másik kinyújtott tésztával. A tetejét átkenjük felvert tojásfehérjével és 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük. Szeletelés után porcukorral megszórva kínáljuk.

Mákos mazsolás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kekszes-almás-pudingos nasi
Kekszes-almás-pudingos nasi

A darált kekszet annyi tejjel és egy kicsi rumaromával keverem össze, hogy egy könnyen dolgozható masszát kapjak. A felét belenyomkodom az edénybe. Az almákat megpucolom, szeletekr...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Varga Anna
almás linzer bögrésen
almás linzer bögrésen

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos-meggyes béles
Mákos-meggyes béles

Először a tölteléket készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a darált mákot és a búzadarát. Alaposan összekeverjük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite
Almás pite

A hozzávalókat összegyúrjuk, ha kell kis lisztet teszünk hozzá. A tészta eléggé ragadós, nyúlós, mert sok rámát tartalmaz, ezért nyújtás előtt mindenképpen kerüljön kb fél órára hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk