10 dkg margarin
1 db tojás
20 dkg finomliszt
1 csipetnyi sütőpor
8 dkg porcukor
A töltelékhez:
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez
2 csomag tortazselé
0,5 liter meggykompót lé
A tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vanília pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt.
Lehűtjük, kockára vágjuk és tálaljuk
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojássárgájával és turmixolt sütőtökkel összedolgozzuk. Óvatosan hozzá adagoljuk a tojás fehérje felvett habját is és a csoki darabokat....
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok h...
Elkészítési idő: 40 percA tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bel...
Elkészítési idő: