5 alma, lehetőleg savanyú, zöld alma
100 g vaj
2 tojás
250 g cukor
1 csomag vanília cukor
100g búza liszt
1dl tej
citromlé
egy teáskanál szódabikarbóna
porcukor
Elkészítés:
1. Vágjuk ketté az almákat és távolítsuk el a közepét a magokkal együtt. Ez után vágjuk fel vékony szeletekre.
2. A többi hozzávalót tedd egy nagy tálba és alaposan kevert össze habverővel. Így kapni fogsz egy vastagabb, sima tésztát.
3. A sütőformát vajazd és lisztezd ki, majd tedd bele az összekevert tésztát. Az alma szeleteket tűzdeld bele a tésztába, egyenlően elosztva. Igény szerint a tetejére is tehetsz pár darabot.
4. Tedd sütőbe 180° -on 45 percre, amíg aranybarna nem lesz.
5. A végén hintsd meg porcukorral.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
A tejszínt a cukorral felforralom, a csokit vízgőz felett felolvasztom. A csokihoz hozzákeverem a tejszínt. 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap először alacsony fokozaton , majd ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta,,, én a tojásokat a cukorral együtt egybe jó habosra felverem hozzáadom a lisztet és 150 fokon 35 percig sütöm Csokimáz margarin..kristálycukorkakaópor az egészet össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávétorta elkészítése: A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes