Családireceptkönyv.hu

OLASZ ALMÁS PITE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 alma, lehetőleg savanyú, zöld alma
100 g vaj
2 tojás
250 g cukor
1 csomag vanília cukor
100g búza liszt
1dl tej
citromlé
egy teáskanál szódabikarbóna
porcukor

Elkészítés:


Elkészítés:

1. Vágjuk ketté az almákat és távolítsuk el a közepét a magokkal együtt. Ez után vágjuk fel vékony szeletekre.

2. A többi hozzávalót tedd egy nagy tálba és alaposan kevert össze habverővel. Így kapni fogsz egy vastagabb, sima tésztát.

3. A sütőformát vajazd és lisztezd ki, majd tedd bele az összekevert tésztát. Az alma szeleteket tűzdeld bele a tésztába, egyenlően elosztva. Igény szerint a tetejére is tehetsz pár darabot.

4. Tedd sütőbe 180° -on 45 percre, amíg aranybarna nem lesz.

5. A végén hintsd meg porcukorral.

A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.

OLASZ ALMÁS PITE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást és a lisztet is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Bolognai palacsintatorta
Bolognai palacsintatorta

Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Piskóta, ami mindig sikerül
Piskóta, ami mindig sikerül

Elkészítés: A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 30 dkg cukrot 6 kanál tejben sziruppá főzzük (vagyis a cukrot teljesen felolvasztjuk a tejben), és forrón a habra öntjük, tovább...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk