5 alma, lehetőleg savanyú, zöld alma
100 g vaj
2 tojás
250 g cukor
1 csomag vanília cukor
100g búza liszt
1dl tej
citromlé
egy teáskanál szódabikarbóna
porcukor
Elkészítés:
1. Vágjuk ketté az almákat és távolítsuk el a közepét a magokkal együtt. Ez után vágjuk fel vékony szeletekre.
2. A többi hozzávalót tedd egy nagy tálba és alaposan kevert össze habverővel. Így kapni fogsz egy vastagabb, sima tésztát.
3. A sütőformát vajazd és lisztezd ki, majd tedd bele az összekevert tésztát. Az alma szeleteket tűzdeld bele a tésztába, egyenlően elosztva. Igény szerint a tetejére is tehetsz pár darabot.
4. Tedd sütőbe 180° -on 45 percre, amíg aranybarna nem lesz.
5. A végén hintsd meg porcukorral.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótatekercset készítünk. Kidolgozzuk a hozzávalókat, és tepsiben megsütjük a lapot A krémhez az egész tojásokat habverővel kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy aprítógépbe dobjuk a mogyorót és a zabkekszet, és morzsás állagúra daráljuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, elkeverjük, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Egy po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen...
Elkészítési idő: 40 perc+ - Nehézség: Közepes