Családireceptkönyv.hu

Pudingos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pudingos kalács nagyon finom puha érdemes kipróbálni.

RECEPT:
2.5 dl tej,2 dk élesztô,3 tojássárgája.10 kk cukor, csipet só,.2 dl olaj,45 dk sima liszt.Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 percet kelesszuk.180 fokon sutjuk.KRÉM: 5 dl tej ,2 vanéliás puding ,2 van .cukor ,2 ek cukor .megfôzzuk a pudingot mikor kihult fél vajjal habosra keverjuk.A kálácsokat mikor megsult kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtoltjuk a kémmel.Porcukorral megszórjuk. - Karol A Klára Brenkus

Pudingos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsömle
Zsömle

a hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével kb. 5 percig keverjük lágy tésztát kapunk, amiből olajos kézzel gombóckákat formálunk és sütőpapíros teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás táska
Pizzás táska

Készítsük el előző nap a szószt: a felkockázott paradicsomokat keverjük el a sűrített paradicsommal, az aprított fokhagymával, az olajjal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssa...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Norita
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk