1 sütőlemezre (ami inkább tepsiben mérve 2 db):
60 dkg liszt
10 dkg tejföl
4 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
35 dkg vaj (nem margarin)
1 csomag sütőpor
25 gr só
5 gr porélesztő
füstölt sajt, szezámmag, lenmag, köménymag ízlés szerint
A vaj hűtő hideg legyen. Nem olvasztjuk meg, nem matatunk vele.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk,majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, majd 30 percenként 3-szor hajtogatjuk. Kinyújtjuk, darabonként tojással lekenjük, tetejét bevagdaljuk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA káposztát lesózzuk majd a zsírban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, a cukorral karamellizáljuk a végén. Kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrni,hűtőbe fél órát pihentetni Kb fél cm vastagra nyújtani szaggatni Szívószállal 5 lyukat szúrni Előmelegített sütőben alsó-felső sütés 170 fokon 10-15 perig sütni VI...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű