10 dkg méz - vegyes virág
15 dkg vaj
10 dkg 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
1 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só - tengeri
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
2A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.
3A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. (könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira)
4A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tenyerünkkel lelapogatjuk. Előmelegített sütőben 175 C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.
Egy kis ropogtatni való, ha valami édesre vágyunk kávé mellé, tea mellé de akár önmagában is nagyon finom. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
Kevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott é...
Elkészítési idő: bruttó 2 óra Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, mákot, tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a felolvasztott vajat, a reszelt citromhéjat. Mindezt összekeverjük. Vajazott, lisztezett, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű