10 dkg méz - vegyes virág
15 dkg vaj
10 dkg 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
1 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só - tengeri
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
2A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.
3A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. (könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira)
4A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tenyerünkkel lelapogatjuk. Előmelegített sütőben 175 C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.
Egy kis ropogtatni való, ha valami édesre vágyunk kávé mellé, tea mellé de akár önmagában is nagyon finom. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza darált dióhoz hozzáadjuk a citrom héjat, sütőport és 2 kanál rumot. A 2 tojásfehérjét a 25 dkg cukorral habbá verjük. A 2/3 részét hozzádolgozzuk a diós masszához. Porcukrozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot, cukrokat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk! Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kéz melegre hűlt jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű