7 dl joghurt
4 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 nagyobb citrom vagy narancs frissen facsart leve
1 cs vaníliás cukor
17 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
1,5 dl forró víz
1. Lépés
A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
2. Lépés
A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citrom és narancs levet. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. Figyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a krémet, mert különben a citromlétől pikk-pakk összeugorhat.
3. Lépés
A fagylaltkrémet egy nagy méretű dobozba adagoljuk és legalább egy-két órára fagyasztóba tesszük.
4. Lépés
A három tojás fehérjét habbá verjük és két óra elteltével a hűtőben lévő krémhez adjuk. A fagylalt 5-6 óra elteltével fogyasztható, ki mennyire lágyan szereti.
Cukor, tojássárga, só, vaníliás cukor. olvasztott vaj - összekeverni robotgéppel. Simára kevert túró. dara, sütőpor hozzáadni, majd a felvert tojásfehérjét. Végül darabolt gyümöl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOmlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű