7 dl joghurt
4 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 nagyobb citrom vagy narancs frissen facsart leve
1 cs vaníliás cukor
17 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
1,5 dl forró víz
1. Lépés
A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
2. Lépés
A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citrom és narancs levet. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. Figyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a krémet, mert különben a citromlétől pikk-pakk összeugorhat.
3. Lépés
A fagylaltkrémet egy nagy méretű dobozba adagoljuk és legalább egy-két órára fagyasztóba tesszük.
4. Lépés
A három tojás fehérjét habbá verjük és két óra elteltével a hűtőben lévő krémhez adjuk. A fagylalt 5-6 óra elteltével fogyasztható, ki mennyire lágyan szereti.
összekeverni,1 óra pihenés ,sütés 800 w-on
Elkészítési idő:előző éjszaka összeállítom pihentetem a hűtőben és másnap elfelezem téglalap alakúra nyújtom egy egész tojás és 1 tojássárgájával a tészta szélét három oldalán lekenem rásimítom a...
Elkészítési idő: 1 óra 15 pA 8 tojássárgáját elkeverjük a 30 dkg cukorral, és hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és a 8 tojás kemény habját. Egy tálban összekeverjük a mazsolát, az apróra vágott diót, a birsalmasaj...
Elkészítési idő: