60 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tojás
0,5 dl olaj
1 dl tej
kb.2 dl víz
3 dkg élesztő
A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd feltekerem.
Szeletelem, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. Újra kelesztem, ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítem. Sütés előtt még a tetejükre is szórok kevés reszelt sajtot.
18- 20 perc kell nekik, hogy szép pirosra süljenek.
1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ha szárítottat használtok, akkor elég elkeverni a tejben, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű