Családireceptkönyv.hu

Kolbászos csiga-Limara


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tojás
0,5 dl olaj
1 dl tej
kb.2 dl víz
3 dkg élesztő

Elkészítés:


A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd feltekerem.
Szeletelem, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. Újra kelesztem, ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítem. Sütés előtt még a tetejükre is szórok kevés reszelt sajtot.
18- 20 perc kell nekik, hogy szép pirosra süljenek.

Kolbászos csiga-Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-tejfölös lángos
Sajtos-tejfölös lángos

A krumplis lángos készítéséhez először is tisztítsd meg, vágd kockákra, és sós vízben tedd fel főni a krumplit. Közben egy kisebb tálban futtasd fel az élesztőt. Ehhez 1 dl langyo...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sós leveles kifli:(megcsinálni)
Sós leveles kifli:(megcsinálni)

Megkelesztés után a megkelt tésztát, egyenletesen elosztjuk 8 felé, majd a részeket egyesével kerekre kb. 3 - 4mm vastagra elnyújtjuk, és megkenjük 25 dkg ráma, só, kis tejföl kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Gyökérkenyér
Gyökérkenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marika
Pityókás kenyér
Pityókás kenyér

x

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk