A tésztához:
30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 kk só
0.5 dl napraforgó olaj
1.5 dl víz
A töltelékhez:
Én 10 dkg reszelt sajtot, 3 ek tejfölt és 15 dkg zöldségkeveréket (párolva) tettem bele, mert vegetáriánusnak készült, de őaradicsomos darált hússal, sonkával-kukoricával és még sok-sok verzióban finom.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk, majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk a töltelékből (2 evőkanál kb., de érdemes inkább vékonyra lapítani, és minél több tölteléket tenni bele, mert különben elveszik benne ). A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk.
Forró serpenyőben néhány perc alatt oldalanként megsütjük.
A baconös-sajtos csirkemell elkészítéséhez egy kiolajozott tepsit kibélelünk a bacon felével. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180-190 fokra. Egy 24-25 cm ármérőjű serpenyőt hevíteni kezdek. Közepes lángon a vajat és az olajat összeolvasztom benne. Rádobom a hagymát, finoman sózom és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes