• 5 dl tej
• 1 evőkanál liszt
• 15 dkg cukor
• 5 tasak vaníliás cukor
• 5 tojás
• 5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
Még nem próbálta, de ha újra itt lesz a nyár akkor biztos kipróbálom.
1. Krompir skuhati u posiljenoj vodi. Kad je kuhan dok je jos toplo ocjediti od tekucine i izraditi u pire smjesu. Dodati odmah sve sastojke i dobro izmjesati, zaciniti po ukusu....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát 1 fej hagymával feltettem kevés vízben főni-párolódni, sóztam, borsoztam, majd amikor puhára főtt hozzáadtam a paradicsomlevet és az édesítőt . Tökéletes rántás nélkül...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű