harcsa szeletek
só
bors
piros paprika
liszt
A kisütéshez:
olaj vagy olívaolaj
A salátához:
1 doboz kukorica
1 db 375 gr-os tejföl
1 tubus majonéz
őrölt fehér bors
20-20 dkg apró kockára vágott trappista sajt darabok
pici só
A hal szeleteket sóztam,borsoztam. 1 órát legalább állni hagyom benne,de jobb,ha több ideig várakozik a sütésre.
A lisztet a piros paprikával összekevertem és beleforgattam,majd olajon serpenyőben kisütöttem. Tálaláskor egy kis citromot facsarunk rá,nagyon ízletes tőle a hal.
A saláta hozzávalóit összekeverem és lefedve a hűtőben legalább fél napot állni hagyom,hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítés: A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét szeleteljük, sózzuk. Lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Félretesszük, addig elkészítjük a tartárt. 1 evőkanál tejfölhöz ütünk 1 tojássárgáját. Lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfiléket picit besózzuk és 2 órát pihentetjük. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval, amíg puha nem lesz. Botmixerrel leturmixolj...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz