Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa /smarni/


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


125 g teljes kiőrlésű búzadara
125 g zabkorpa
1 ek. xilit
1 ek. vanília aroma
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
kb. 2 dl tej
csipet só
olaj

Elkészítés:


Az olajon kívül, minden hozzávalót csomómentesen összekeverünk.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, fel hevítjük és bele öntjük a masszánkat. Fedővel letakarjuk, vissza vesszük a hőfokot és 2-3 percig sütjük. Majd megfordítjuk a masszánkat, és a lapátkánk segítségével falatnyi darabkákra szaggatjuk, szép pirosra sütjük.
Baracklekvárral kínaljuk.

Császármorzsa /smarni/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Mézes-fahéjas szelet
Mézes-fahéjas szelet

A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Debreceni mézes
Debreceni mézes

4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat és 3-4 szem finomra tört szegfûszeget,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplis pogácsa
krumplis pogácsa

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.)...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Őszibarack torta
Őszibarack torta

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet és a langyos margarint. Kikent nagy tortaformában, forró sütőben aranysárgár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk