Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa /smarni/


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


125 g teljes kiőrlésű búzadara
125 g zabkorpa
1 ek. xilit
1 ek. vanília aroma
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
kb. 2 dl tej
csipet só
olaj

Elkészítés:


Az olajon kívül, minden hozzávalót csomómentesen összekeverünk.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, fel hevítjük és bele öntjük a masszánkat. Fedővel letakarjuk, vissza vesszük a hőfokot és 2-3 percig sütjük. Majd megfordítjuk a masszánkat, és a lapátkánk segítségével falatnyi darabkákra szaggatjuk, szép pirosra sütjük.
Baracklekvárral kínaljuk.

Császármorzsa /smarni/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rácsos Linzer
Rácsos Linzer

2 A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Kekszszalámi
Kekszszalámi

A hozzávalókat felfőzzük, 2 e.k. lisztet keverünk bele és levesszük a tűzről. 50 dkg kekszet összetörünk 1 csomag mazsola, 10 dkg dió vagy kókusz, kis rum, vizes celofánba tesszük,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk