Hozzávalók:
• Kb.3/4 kg csirkemáj
• 2 db hagyma nagy
• 10 dkg szalonna
• 3 gerezd fokhagyma
• só, fehér bors, vegeta, erős paprika
• 1 ek. zsír
A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm a zsírral együtt. A hagymát laskára vágom és a kisült szalonnára dobom az apróra vágott fokhagymával együtt, lepirítom. Rádobom a megpucolt megmosott csirkemájat, fűszerezem, és fedő alatt elkészítem kb. fél óra. Leveszem a fedőt és zsírjára pirítom, hagyom kihűlni. Botmixerrel az egészet pürésítem, és ha kell, még fűszerezem. 1-2 órára hűtőbe tesszük és fogyasztható. Sertésmájból is elkészíthető.
1. A túrót a tejjel odatesszük főni, közepes lángon, kevergetve, hogy oda ne ragadjon. 2. Mikor kezd egyneműsödni, hozzáadjuk a vajat, illetve a sót. 3. Ha már rotyogni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, fűszereket és a reszelt hagymát, majd habosra keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A keményre főzött, lehűtött,, megtisztított tojásokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szükséges anyagokat, (hagymát finomra reszeljük), ízesítjük. 2. Botmixerrel rövid ideig...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elkeverem é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű