Hozzávalók:?
?petrezselymes (halakhoz, fehér húsokhoz)?
- 10 dkg vaj,
- 2 ek. aprított petrezselyem,
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
- fél citrom reszelt héja,
- 2 tk. citromlé,
- kevés friss őrölt fehér bors,
- csapott fél kk. aprószemű só,
?csilis (lazachoz, csirkéhez)?
- 10 dkg vaj,
- 2 thai chili,
- 1 narancs reszelt héja,
- 2 tk. narancslé,
- friss őrölt feketebors,
- fél kk. barna nádcukor,
- csipet só,
?rozmaringos (vörös húsokhoz)?
- 10 dkg vaj,
- 4 ág rozmaring,
- 2 tk. színesbors-keverék,
- egy kis fej lila hagyma fele,
- fél kk. aprószemű só,
Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
A kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és kevergetve...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: Nehéz1. A tojásokat forró vízben feltéve 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. 2. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a kolbászt, lila hagymát, főtt tojást nagyon apróra vágjuk, és az összes hozzávalót összekeverjük. Legfinomabb pirítóssal, de friss péksüteménnyel is kiváló.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű