Hozzávalók:?
?petrezselymes (halakhoz, fehér húsokhoz)?
- 10 dkg vaj,
- 2 ek. aprított petrezselyem,
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
- fél citrom reszelt héja,
- 2 tk. citromlé,
- kevés friss őrölt fehér bors,
- csapott fél kk. aprószemű só,
?csilis (lazachoz, csirkéhez)?
- 10 dkg vaj,
- 2 thai chili,
- 1 narancs reszelt héja,
- 2 tk. narancslé,
- friss őrölt feketebors,
- fél kk. barna nádcukor,
- csipet só,
?rozmaringos (vörös húsokhoz)?
- 10 dkg vaj,
- 4 ág rozmaring,
- 2 tk. színesbors-keverék,
- egy kis fej lila hagyma fele,
- fél kk. aprószemű só,
Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
A tonhalakat az olajtól lecsepegtetem, aprítógépben pépesre keverem. Pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kolbászt apró kockákra vágom, össze keverem a reszelt sajttal. A kenyereket sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepüket benyomkodom. A kenyér szélére, körbe egy kis “falat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Moss meg alaposan a paradicsomokat, majd vágd apró kockákra. Ha kisebb paradicsomokat használsz, félbe vagy negyedbe is vágod őket. 2. A friss bazsalikom leveleket mosd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat egy lábasban megfőzzük. Forrástól számítva 10 perc alatt kemények lesznek. 2. Hideg víz alá tesszük, és ha kihűlt héját eltávolítjuk. 3. Reszelőn apróra resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz