Hozzávalók:?
?petrezselymes (halakhoz, fehér húsokhoz)?
- 10 dkg vaj,
- 2 ek. aprított petrezselyem,
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
- fél citrom reszelt héja,
- 2 tk. citromlé,
- kevés friss őrölt fehér bors,
- csapott fél kk. aprószemű só,
?csilis (lazachoz, csirkéhez)?
- 10 dkg vaj,
- 2 thai chili,
- 1 narancs reszelt héja,
- 2 tk. narancslé,
- friss őrölt feketebors,
- fél kk. barna nádcukor,
- csipet só,
?rozmaringos (vörös húsokhoz)?
- 10 dkg vaj,
- 4 ág rozmaring,
- 2 tk. színesbors-keverék,
- egy kis fej lila hagyma fele,
- fél kk. aprószemű só,
Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
A gombát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 10 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és zsírjára sütjük. Meghintjük a liszttel, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Amikor a tojások langyosra hűlnek a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a must...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töpörtyût, a megtisztított fõtt burgonyát és a meghámozott vöröshagymát a húsdarálón kétszer átengedjük (vagy aprítógépben összezúzzuk), hogy jó pépes legyen, majd összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojást megfőzöm. Ha "rusztikusabb" krémet szeretnénk akkor lereszeljük, ha krémesebbet, akkor botmixerrel v. késes aprítóval pürésítsük (ebben az eseten célszerű a hagymát is belet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű