2 db karalábé
250 g darált-hús
1 kis tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 csokor kapor
vegeta
só
bors
kevés liszt a habaráshoz
A karalábét meghámozom és lereszelem, fel teszem főni annyi vízzel hogy el lepje, ízesítem vegetával, kaporral. Közben elkészítem a húsgombócokat. A darált-húshoz adom a tojást, zúzott fokhagymát, sót, borsot vegetát. Kis gombócokat gyúrok belőle és bele dobálom a forrásba lévő karalábé közé, készre főzőm. Ki veszem a gombócokat a karalábét behabarom a tejföllel, vissza teszem a kis gombócokat és egyet még forralok rajta.
1: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. 2: A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A fejes káposztát kb 1 cm széles csíkokra darabolom. A hagymát apró kockára vágom, és egy nagyobb lábosban olajon megdinsztelem. Mikor puha rádobom a káposztát, és felö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót főni tesszük, annyi vizzel amennyi csak ellepi. Amikor puha,akkor hozzatesszük a margarint, es elkeverjük ameddig elolvad. A lisztet a tejjel csomomentesre keverjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű