2 db karalábé
250 g darált-hús
1 kis tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 csokor kapor
vegeta
só
bors
kevés liszt a habaráshoz
A karalábét meghámozom és lereszelem, fel teszem főni annyi vízzel hogy el lepje, ízesítem vegetával, kaporral. Közben elkészítem a húsgombócokat. A darált-húshoz adom a tojást, zúzott fokhagymát, sót, borsot vegetát. Kis gombócokat gyúrok belőle és bele dobálom a forrásba lévő karalábé közé, készre főzőm. Ki veszem a gombócokat a karalábét behabarom a tejföllel, vissza teszem a kis gombócokat és egyet még forralok rajta.
A karfiol rózsákat felteszem főni, párolódni annyi vízben, hogy csak félig lepje el. Fűszerezem. Ha már majdnem kész kiszedem kb. az 1/3-át és a joghurttal együtt összeturmixolom,...
Elkészítési idő:A lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzö...
Elkészítési idő: 1,5 óraA megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és ze...
Elkészítési idő: 45 perc