2 db karalábé
250 g darált-hús
1 kis tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 csokor kapor
vegeta
só
bors
kevés liszt a habaráshoz
A karalábét meghámozom és lereszelem, fel teszem főni annyi vízzel hogy el lepje, ízesítem vegetával, kaporral. Közben elkészítem a húsgombócokat. A darált-húshoz adom a tojást, zúzott fokhagymát, sót, borsot vegetát. Kis gombócokat gyúrok belőle és bele dobálom a forrásba lévő karalábé közé, készre főzőm. Ki veszem a gombócokat a karalábét behabarom a tejföllel, vissza teszem a kis gombócokat és egyet még forralok rajta.
Elkészítés: A fejes káposztát kb 1 cm széles csíkokra darabolom. A hagymát apró kockára vágom, és egy nagyobb lábosban olajon megdinsztelem. Mikor puha rádobom a káposztát, és felö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megtisztítjuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra felvágjuk. A karalábét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk bele egy nagy csipet cukrot i...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűLegyaluljuk, vagy reszeljuk a tököt (de akár mirelitből is csinálhatod) és felrakjuk pici vízzel (ha mirelitből készül, akkor nem kell bele víz, mert ereszteni fog) és az apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű